Prijs voor Aanbevelingen Pensioenfederatie

0

De Pensioenfederatie heeft de geactualiseerde versie van de Aanbevelingen Uitvoeringskosten gepresenteerd. Deze zijn al direct beloond met een internationale prijs.

Het gaat om bepalingen om transparant te zijn over uitvoeringskosten en daarover verantwoording af te leggen aan de verschillende belanghebbende partijen, zoals deelnemers en werkgevers. De uitvoeringskosten omvatten alle kosten van een pensioenfonds, zowel voor pensioenbeheer als vermogensbeheer.

De Pensioenfederatie heeft al in 2011 de eerste versie van de aanbevelingen opgesteld om pensioenfondsen houvast te geven bij het eenduidig rapporteren van kosten. Directeur Gerard Riemen: “De Nederlandse pensioensector loopt daarmee nationaal en internationaal voorop en er is vanuit andere landen veel belangstelling voor onze aanpak. Daarom wordt ook een Engelstalige versie van de aanbevelingen uitgebracht. Tevens hebben we in Londen de Transparency Trophy gewonnen voor onze vernieuwde Aanbevelingen. Iets om trots op te zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.