Pricewise: ‘Nieuwbouwhuizen onvoldoende verzekerd tegen diefstal’

0

Meer dan een derde (37%) van de Nederlanders is zich er niet van bewust dat een bestaande inboedelverzekering niet een huis in aanbouw dekt na de oplevering van de woning, zolang daar nog niet in wordt gewoond.

Dit en de gevolgen hiervan onderzocht prijsvergelijker Pricewise. Per nieuw opgeleverde woning kan de schade oplopen tot wel tienduizenden euro’s. Dit jaar wordt verwacht dat er overdracht plaatsvindt voor 65.000 nieuwe huizen (Bron: ING). Deze huizen zullen niet direct na de overdracht bewoond worden, aangezien de meeste nog een keuken en badkamer krijgen. Een periode waarin het huis mogelijk onverzekerd blijft, zo laat onderzoek van Pricewise zien. Uit de resultaten blijkt dat meer dan een derde van de Nederlanders er niet van op de hoogte is dat ze na de overdracht van een nieuwbouwwoning niet verzekerd zijn met hun huidige inboedelverzekering.

Inboedelverzekering gekoppeld aan woonadres

Hans de Kok, directeur Pricewise: “Zolang de eigenaren van een nieuwbouwhuis nog niet op het nieuwe adres wonen, moet er een extra inboedelverzekering worden afgesloten voor deze woning. De huidige verzekering is namelijk alleen geldig op het adres waar iemand staat ingeschreven en dekt dus niet bij schade in het nieuwbouwhuis. Terwijl er wel kostbare items in het huis aanwezig zijn. Vaak moeten de keuken en vloeren nog worden geplaatst. De badkamer en toiletten kunnen daar ook nog bij komen. Dit zijn kosten die bij elkaar gemiddeld uitkomen op 18.000 euro per huishouden. Een extra inboedelverzekering kost gemiddeld slechts 12,50 euro per maand. Dat valt in het niet bij de mogelijke schade die je oploopt bij diefstal of schade zonder verzekering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.