Prepaid autopolis OHRA

0

OHRA introduceert voor mensen die relatief weinig kilometers rijden een autoverzekering met prepaid bundels van 1.000 km. De OHRA Kilometerverzekering is een doorontwikkeling van Bundelz, een verzekering die ontwikkeld is in het Innovatielab van Nationale-Nederlanden.

Met de Kilometerverzekering speelt de verzekeringsmaatschappij in op de trend van ‘alleen maar betalen voor gebruik’. Claudia Stewart, directeur schadeverzekeringen bij OHRA: “Veel mensen rijden nu minder kilometers dan voorheen en er staan veel ‘tweede auto’s’ regelmatig stil. Waarom zou men dan nog wel de volle premie betalen? Net als bij telefoonbundels geven we mensen nu de mogelijkheid om per 1.000 kilometer een relatief lage bundelprijs te betalen. Dit loont ten opzichte van een standaard autoverzekering als je tot ongeveer 5.000 kilometer per jaar rijdt, dus 5 bundels van 1.000 km. En voor sommige autogebruikers, afhankelijk van hun situatie, kan dit omslagpunt zelfs bij 7.000 kilometer liggen.”

Laat de auto eens staan

Naast kostenbesparing wil OHRA met de introductie van deze verzekering mensen meer bewust maken van onnodige kilometers en motiveren om hun auto wat vaker te laten staan voor ritjes naar bijvoorbeeld de sportschool of de kinderopvang.

Uit onderzoek, uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van OHRA, blijkt dat met name mannen (49%) vinden dat boodschappen best vaker zonder de auto gedaan zouden kunnen worden. Ook voor woon-/werkverkeer ziet drie op de tien werkenden een andere mogelijkheid voor de auto als vervoersmiddel. Meer dan de helft van de respondenten daarentegen geeft aan dat hun auto echt onmisbaar is bij slecht weer, voor vervoer van zware spullen en om op afgelegen plaatsen te komen. Vrouwen vinden het over het algemeen lastiger om de auto te laten staan dan mannen.

Top 5 belangrijkste redenen om de auto te laten staan:

  1. de bestemming is dichtbij
  2. meer beweging/gezondheid
  3. geldbesparing
  4. parkeerkosten op bestemming
  5. frisse lucht

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.