Premievolume de Vereende in 2022 gestegen

0

Het premievolume van de verzekeringsportefeuille van de Vereende is in 2022 opnieuw toegenomen; met 8% van 55,892 miljoen naar 60,351 miljoen euro bruto verdiende premie.

De solvabiliteit steeg in 2022 van 160 naar 182%. CFRO Harmen Ettema: “Met 182% solvabiliteit voldoen we ruim aan onze interne norm van 150%. Na de interventies van de afgelopen jaren – met name de verhoogde mate van herverzekering – geeft ons dit meer ruimte om te sturen op solvabiliteit in relatie tot een maatschappelijk verantwoord rendement.”

Stabiel fundament

De goede resultaten bieden de Vereende een stabiel fundament waarmee zij verder kan groeien als organisatie, zegt directievoorzitter Ingrid Visscher. “Groeien in premievolume is voor ons geen doelstelling op zichzelf. We willen er namelijk zijn voor risico’s die in de rest van de branche niet ondergebracht kunnen worden. Als andere verzekeraars voldoende dekkingscapaciteit kunnen leveren, dan trekt de Vereende zich weer terug uit deze risico’s. Toch is ook het premievolume wel van belang om een verantwoord kostenniveau in verhouding tot de inkomsten te realiseren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.