Premieverschillen uitvaartverzekeringen nog nooit zo groot

0

Uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net onder de grootste uitvaartverzekeraars blijkt dat de premieverschillen tussen uitvaartverzekeringen kunnen nog nooit zo groot waren. De site constateerde dit jaar verschillen tot maar liefst 2.578 euro per persoon, bij een verzekerd bedrag van 7.000 euro per persoon.

Uitvaartverzekeringwijzer.net vergelijkt jaarlijks de premies van de drie grote uitvaartverzekeraars Dela, Ardanta en Monuta met elkaar en ontdekte dat de premieverschillen alleen maar groter zijn geworden. Waar in 2017 de verschillen nog opliepen tot bijna 1.600 euro en in 2019 tot ruim 1.700 euro, werden er dit jaar verschillen geconstateerd van ruim 2.500 euro. Femke Koning, mede-eigenaar van de vergelijkingssite, vindt het onbegrijpelijk dat de premieverschillen zo groot zijn, terwijl de dekking in veel gevallen exact hetzelfde is.

Premieverschillen

Voor een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van 7.000 euro is een 35-jarige vrouw het goedkoopst uit bij Monuta met een totaal premie van 4.700 euro over de gehele looptijd. Sluit dezelfde persoon deze verzekering af bij Ardanta dan is zij 7.278 euro kwijt. Een verschil van maar liefst 2.578 euro. Een student van 23 jaar kan bijna 2.000 euro besparen door te kiezen voor de goedkopere polis. Bij Monuta betaalt de student in totaal bijna 3.500 euro premie, terwijl hij bij Dela maar liefst 4.700 euro premie betaalt en bij Ardanta zelfs 5.400 euro.

Gezin kan het meest besparen

Uit het onderzoek blijkt dat een gezin helemaal veel geld kan besparen. Niet alleen is het premieverschil groot, ook zijn kinderen bij de ene verzekeraar gratis gedekt en bij de ander niet. Zo betaalt een jong gezin met twee ouders van 35 jaar en twee kinderen van 2 en 4 jaar, bij Monuta 9.924 euro premie en bij Ardanta 14.568 euro.

Kortere looptijd loont

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat het kiezen voor een korte looptijd loont. Uit de berekeningen blijkt dat als consumenten kiezen voor een korte looptijd, ze in totaal minder betalen voor de verzekering dan bij een lange looptijd. “Kijken we bijvoorbeeld naar Dela, dan zien we dat een 35-jarige vrouw in totaal meer dan 1.000 euro bespaart, als zij kiest voor een kortere looptijd. En dat voor hetzelfde verzekerde bedrag van 7.000 euro. Bij Ardanta is dit zelfs bijna 1.300 euro”, aldus Koning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.