Premieverschillen uitvaart zijn groot

0

Independer deed onderzoek naar verschillen in premies bij uitvaartverzekeringen. De duurste uitvaartverzekering zou gemiddeld 57 procent duurder zijn dan de goedkoopste. In sommige gevallen kan het prijsverschil oplopen tot wel 10.000 euro.

Independer analyseerde ruim 68.000 vergelijkingen die op de eigen site zijn gemaakt. Voor een eenvoudige uitvaart van 5.000 euro is de duurste uitvaartverzekering gemiddeld 57 procent duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo’n 2.800 euro. Maar in sommige gevallen kan het prijsverschil oplopen tot wel 10.000 euro. Hoe luxer de uitvaart hoe groter de premieverschillen. Zo loopt het gemiddelde verschil in premie op tot 63 procent voor een luxe uitvaart van 9.000 euro.

Voorbeeld: Man en vrouw, allebei 39 jaar, willen samen een uitvaartverzekering afsluiten. Ze willen allebei een uitvaart ter waarde van 7.000 euro. De goedkoopste aanbieder voor hen is Yarden. Gedurende 30 jaar betalen ze per maand 24,92 euro voor deze verzekering. Bij Twenthe uitvaartverzekeringen zouden ze 30 jaar lang 36,52 euro per maand moeten betalen. In het totaal betalen zij 3.900 euro meer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.