Premiemijlpaal AnsvarIdéa

0

AnsvarIdéa heeft in het boekjaar 2018 de 100 miljoen euro premiegrens doorbroken. De Amsterdamse schadeverzekeraar valt samen met Turien & Co. Assuradeuren en Ansvar verzekeringsmaatschappij onder de Turien & Co. Holding.

De groei kwam zowel van het groepsonderdeel Turien & Co. Assuradeuren, het volmachtkanaal en het provinciaal kanaal en kon in alle productlijnen opgetekend worden. Het groepsonderdeel Turien & Co. werkt als gevolmachtigde nichespeler zowel met AnsvarIdéa als met andere verzekeraars samen. De bestandspremie groeide het afgelopen jaar met 13%, met name de niches Financial Lines en Inkomensverzekeringen droegen bij aan de groei.

In het afgelopen jaar werd ook de rendementsdoelstelling behaald. Financieel directeur Femke Bakker: “Voor een portefeuille met ruim 70% autoverzekeringen is dat in de Nederlandse markt niet vanzelfsprekend.”

Toekomst

In 2019 richt de groep zich vooral op een verdere digitalisering van de dienstverlening, introductie van enkele innovatieve verzekeringen en een verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Om hier transparant over te zijn wordt binnenkort een MVO website geïntroduceerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.