‘Premiekoopwoning moet terugkomen’

0

Het herinvoeren van de vroegere premiekoopwoning uit de jaren 80 moet de woningmarkt weer op gang brengen. Dat schrijft Zelfstandigen Bouw in een brief aan minister Stef Blok van Wonen.

De belangenorganisatie voor zzp’ers stelt voor dat de overheid voortaan een subsidie of premie toekent aan
mensen die voor het eerst een woning willen kopen. Daar zijn dan wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld dat het inkomen van de koper niet hoger is dan een modaal salaris. Ook moet de prijs onder de grens liggen die geldt voor de Nationale Hypotheek Garantie (nu 320.000 euro).

,,Zo geef je starters een kans” , zegt voorzitter Charles Verhoef. Volgens hem zijn de maatregelen uit het bestaande woonakkoord niet genoeg om de noodlijdende bouwsector en woningmarkt een stevige impuls te
geven. Zelfstandigen Bouw wil dat de subsidie zowel voor nieuwe als bestaande woningen van toepassing wordt. Daarmee wijkt het voorstel af van de oude regeling uit de jaren ’80 die alleen voor nieuwe woningen gold. De belangenorganisatie rekent erop dat de overheid het geld dat de subsidieregeling kost, makkelijk terugverdient doordat meer mensen in de bouw aan het werk kunnen blijven. Dat levert het Rijk meer op aan
inkomstenbelasting, btw en vennootschapsbelasting. Bovendien dalen de uitgaven aan WW en bijstandsuitkeringen, aldus Zelfstandigen Bouw.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.