Premiegroei voor elipsLife in 2017

0

Levensverzekeringsmaatschappij elipsLife heeft in 2017 internationaal een stijging van het premievolume van 19% gerealiseerd. Ook de Nederlandse markt droeg bij aan die groei.

In 2017 maakte elipsLife een groei door in de gevestigde markten Liechtenstein, Zwitserland en Nederland. Er werden echter ook aanvankelijke successen geboekt in de nieuw veroverde markten Italië en Duitsland. In totaal steeg het verdiende premievolume van de elipsLife-groep met 19% van CHF 786,2 miljoen naar CHF 937,9 miljoen. Het premievolume van de kernactiviteiten steeg van CHF 243,6 miljoen naar CHF 318,0 miljoen: een stijging van ongeveer 30%.

De premiegroei werd echter kleiner door grote investeringen in nieuwe markten en door enkele grote schadeclaims in de Zwitserse ongevallensector. Deze twee factoren samen met een toename van de reserves zorgden ervoor dat de winst met een afname van CHF 0,4 miljoen iets lager uitviel dan het voorgaande jaar (2016: CHF 1,2 miljoen).

Activiteiten in Europa uitbreiden

Dit jaar zal elipsLife zich blijven richten op groei, maar wel met een verhoogde focus op winstgevendheid. Daartoe zal de verzekeraar de bedrijfsactiviteiten in Europa uitbreiden, de Amerikaanse markt betreden en bovendien extra investeren in producten.

elipsLife streeft naar een aanzienlijk marktaandeel in de wereldwijde risicopool van groepsrisicoverzekeringen met een risicodekking van ongeveer 135 miljard dollar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.