Premie kan omlaag

0

De grootste zorgverzekeraars zijn bereid de premie volgend jaar te verlagen. Dat schrijft De Stentor. Achmea, VGZ en CZ reageren daarmee op minister Schippers (Volksgezondheid) die kritisch is over de flinke winsten van verzekeraars.

 

‘Het is een misverstand dat wij geld in eigen zak steken’, reageert een woordvoerder van CZ. ‘Met de verwachte winst willen we de zorgpremie in 2014 zo laag mogelijk houden’. Ook Achmea en VGZ zeggen niet ‘onnodig geld op de plank te willen laten liggen’.

 

De verzekeraars verdienden vorig jaar flink dankzij de sterk gedaalde prijs van medicijnen. Omdat octrooien verliepen werden geneesmiddelen tot soms wel 90 procent goedkoper. Daardoor gaven verzekeraars 500 tot 750 miljoen euro minder uit.

 

Schippers vindt dat reden om de premies te verlagen. CZ deed dat dit jaar al, met een paar euro per maand. Bij VGZ en Achmea bleven de premies ongeveer gelijk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.