Portefeuillemanager op NNEK-adviseursplatform

0

Vanaf woensdag komt op het NNEK-adviseursplatform de Portefeuillemanager van Fondsenplatform beschikbaar. In deze complete online straat kunnen adviseurs in een aantal stappen een modelportefeuille maken, die aansluit bij het doel van de klant.

Het fondsenuniversum van het Fondsenplatform – een administratief platform voor beleggingsrekeningen – bestaat uit 500 fondsen. Dat aantal maakt het voor adviseurs mogelijk om de in de Portefeuillemanager onafhankelijk producten te selecteren, zegt Michiel van Vugt, manager financieel adviseurs bij Fondsenplatform, een initiatief van NNEK.

MiFID II

Van Vugt: “In de Portefeuillemanager vergelijken adviseurs de verschillende fondsen op kenmerken. Maar op sommige punten voldoet deze tool ook aan de eisen van MiFID II. Hiervoor is een goed analyseproces van de beleggingen nodig, maar ook de koppeling naar de haalbaarheid van doelen is van belang. Dit komt allemaal terug in de Portefeuillemanager.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.