Pon bouwt activiteiten VVS Assuradeuren af

0

Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) is gestart met het afbouwen van de volmacht activiteiten van VVS Assuradeuren. Per 1 januari 2019 is de samenwerking van VVS met onafhankelijke tussenpersonen beëindigt. Deze verzekeringen worden na contractvervaldatum niet meer verlengd.

Deze beslissing is genomen na een strategisch onderzoek naar de verzekeringstak van VWPFS. Als gevolg hiervan is ervoor gekozen om (provinciale) partnerships aan te gaan met andere partijen waar de bijbehorende portefeuilles worden voortgezet.

Overdracht Allianz

Per 1 april neemt Allianz de portefeuille voor de particuliere en kleinzakelijke autoverzekeringen van VVS over. Hiertoe behoren auto- en bedrijfswagenverzekeringen van de merken uit de Volkswagengroep (Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA) die via de dealer of online worden gesloten. De samenwerking heeft als gevolg dat operationele activiteiten op het gebied van acceptatie, schaderegeling en administratie bij Allianz worden ondergebracht. De commerciële- en marketingactiviteiten blijven bij VWPFS liggen.

Zakelijke verzekeringsportefeuilles

In samenspraak met de volmachtgevers is de volmacht voor zakelijke verzekeringsportefeuilles per 1 januari 2019 overgedragen aan FGD Assuradeuren. Hiertoe behoren onder andere de Garagepakketpolis en Wagenparkverzekeringen. Per 1 januari 2019 wordt DFM Verzekeren (onderdeel van VWPFS) door FGD als bemiddelaar aangesteld. Klanten behouden hiermee hun vertrouwde aanspreekpunt en dienstverlening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.