Poll: Compenseer boeterente over vijf jaar

0

De nieuwe AFM-leidraad omtrent de berekening van boeterente zou met terugwerkende kracht over een periode van vijf jaar terug toegepast moeten worden, vindt Vereniging Eigen Huis (VEH). Hoe denkt u daar over?

De AFM publiceerde begin deze week een leidraad voor de berekening van de boeterente bij vervroegde aflossing van de hypotheek. Aan klanten die in het verleden een te hoge boete hebben betaald, moet het verschil door de hypotheekverstrekker worden terugbetaald. De nieuwe regels gelden vanaf 14 juli 2016.

Toepassing van de leidraad van de AFM zal volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) voor veel overstappers tot gevolg hebben dat zij slechts een deel van de teveel betaalde boeterente terugkrijgen. De vereniging doet een moreel appel op banken om de AFM-leidraad met terugwerkende kracht over een periode van minimaal vijf jaar toe te passen. “Daarmee geven zij inhoud aan de collectieve belofte om de klant centraal te stellen zoals dat is neergelegd in de Code Banken”, aldus VEH.

Wat vindt u? Laat het weten in de poll, die u ook onderaan dit artikel vindt, of geef uw inhoudelijke reactie onderaan deze pagina.

De nieuwe AFM-leidraad omtrent de berekening van boeterente zou met terugwerkende kracht over een periode van vijf jaar terug toegepast moeten worden

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.