Podcast over ‘tussenpensioen’ ervaring

0

In de podcast ‘Take a Break’ spreken Sjaak Zonneveld en Luuk Roks met verschillende mensen die hun drukke leven even op pauze hebben gezet om iets heel anders te gaan doen. De podcast over het ‘tussenpensioen’ waar veel mensen van dromen, wordt mede mogelijk gemaakt door BrightPensioen.

Luuk Roks is ondernemer en vader van twee kinderen. Hij zou heel graag eens zo’n break willen nemen. Sjaak Zonneveld is naast commercieel directeur bij BrightPensioen ook ervaringsdeskundige. Hij heeft zelf inmiddels al vier keer zo’n break genomen en bedacht hiervoor de term ‘tussenpensioen’.

In de podcast is naast de inspirerende verhalen ook ruimte voor de praktische zaken. Die komen aan bod in kortere ‘How to tussenpensioen’ afleveringen. Hoeveel geld heb je ervoor nodig? Hoe zorg je ervoor dat je geld zo lang mogelijk meegaat? Hoe regel je het als je naar schoolgaande kinderen hebt?

De eerste drie afleveringen staan nu op Spotify en op de website van de podcast. Elke twee weken volgt een nieuwe aflevering en na tien afleveringen besluiten de makers of ze doorgaan met de podcastreeks. De ‘Take a Break, de podcast’ is naast Spotify ook te beluisteren via een andere podcastapp.

Freek ging 7 maanden met z’n gezin op reis

In de eerste aflevering is Freek ten Broeke te gast. Hij verkocht zijn reisbureau om 7 maanden met vrouw en twee kinderen een reis te maken die hen naar Amerika, Nieuw-Zeeland en diverse landen in Azië leidde. Zijn verhaal maakt ook pijnlijk duidelijk waarom je hier vooral niet mee moet wachten totdat je de pensioenleeftijd bereikt hebt.

Jojanneke ging een jaar zeilen over de oceaan

In de tweede aflevering gaan Luuk en Sjaak aan boord (ja, letterlijk) bij Jojanneke Vellekoop, die op het punt staat om met haar vriend voor een jaar over de wereld te gaan zeilen. Tot vijf jaar geleden had ze nog nooit gezeild, ze is nog nooit de Noordzee overgestoken maar gaat nu de Atlantische oceaan oversteken. Onder het motto van ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’.

Oliver kwam herboren terug

In de derde aflevering spreken ze met Oliver van der Spek. Na 13 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben moest het roer om. Door een eerdere trip met de camper door Australië wist hij wat de heilzame werking van een lange break was en besloot in z’n eentje voor een klein half jaar naar Azië te gaan. Zijn partner vond het goed en Oliver kwam als herboren terug. Inmiddels is hij zzp’er en staat op een heel andere manier in het leven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.