PMT slaat Munt uit hypotheekbelegging

0

De afgelopen jaren hebben de investeringen in hypotheken voldaan aan de beleggingsverwachtingen van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Het fonds is één van de initiatiefnemers en groot investeerder van het hypotheeklabel Munt Hypotheken.

PMT deed bij de start van Munt Hypotheken in 2014 een investering van één miljard euro in de hypotheekverstrekker. In 2015 is dit verhoogd naar twee miljard euro en eind december 2016 heeft PMT zijn hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken nog eens verhoogd naar drie miljard euro. De hypotheekbeleggingen maken daarmee circa 5% van de totale beleggingsportefeuille van PMT uit.

Benne van Popta, bestuursvoorzitter namens werkgevers van PMT: “Hypotheekverstrekking is voor PMT een goede belegging. De afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Ze leveren veel meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is en dat is uiteindelijk gunstig voor onze deelnemers.”

Pensioenfonds Metaal en Techniek

Het marktpensioenfonds werkt voor ongeveer 33.000 ondernemingen, waarin bijna 378.000 werknemers op dit moment een pensioen opbouwen. Het aantal deelnemers dat niet langer aan pensioenopbouw bij het fonds doet, maar dat voorheen wel deden, ligt rond de 655.000. Circa 205.000 personen ontvangen op dit moment een uitkering van PMT.

30.000e hypotheek

Eind volgende maand hoopt Munt Hypotheken de 30.000e hypotheek te verstrekken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.