Platform bijBouwe open voor alle adviseurs

0

De online hypotheekverstrekker bijBouwe heeft de pilot bij De Hypotheker met succes afgerond en stelt nu zijn platform open voor alle onafhankelijke adviseurs die een online hypotheek zonder bank willen afsluiten.

Bij De Hypotheker kreeg een selecte groep adviseurs in de afgelopen maanden de mogelijkheid om het bijBouwe platform te gebruiken om hypotheken online af te sluiten voor hun klanten. Hoewel er geen cijfers naar buiten zijn gebracht, is die pilot kennelijk zo goed verlopen dat er nu een vervolgstap is gemaakt in de distributieketen. De volledig online hypotheek van bijBouwe is voor adviseurs verkrijgbaar via distributiepartner Hypotrust, belast met het aanstellingsbeleid.

Over de keuze om ook onafhankelijke adviseurs toe te laten zegt CEO Bouwe Kuik: ‘Klanten moeten zelf kunnen kiezen of en waar ze advies inwinnen. Daarom willen wij de consument de mogelijkheid bieden om met hun zelf gekozen adviseur bij ons een hypotheek af te sluiten.”

Hypotheekaanvraag volledig online

De bijBouwe hypotheek wordt aangeboden zonder tussenkomst van een bank en dus rechtstreeks bij institutionele beleggers. Het digitale platform van bijBouwe maakt het mogelijk een hypotheekaanvraag volledig online te doen. Consumenten hebben hier de keuze om dit zelf te doen, via een gebonden adviseur van bijBouwe of met behulp van een onafhankelijke intermediair via Hypotrust.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.