PlannersDesk en Triodos Bank winnaars SEH Duurzaamheidsaward

0

Op het SEH Congres zijn dit jaar voor het eerst de SEH Duurzaamheidsawards uitgereikt. De winnaar bij de hypotheekadvieskantoren is PlannersDesk uit Arnhem bij de hypotheekaanbieders Triodos Bank. De winnaars hebben de award ontvangen uit handen van Ed Nijpels.

De SEH Duurzaamheidsawards zijn een initiatief van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, HDN en SEH. Er waren drie hypotheekadvieskantoren en drie hypotheekaanbieders door de jury als finalisten geselecteerd voor de SEH Duurzaamheidsaward. De award voor advieskantoren gaat naar het kantoor dat verduurzaming het meest actief betrekt in hypotheekadviezen en de award voor de geldverstrekkers naar de aanbieder die duurzaamheid het meest actief verwerkt in z’n hypotheekbeleid.

Jury-beoordeling

De basis voor de award-toekenning wordt gevormd door objectieve data uit alle hypotheekaanvragen die verlopen via het HDN. Op basis van deze data zijn in april vijf advieskantoren en vijf geldverstrekkers geselecteerd. Zij zijn door de jury aanvullend bevraagd over hun (praktische) betrokkenheid bij de verduurzaming via het hypotheekadvies en hun strategie en ambitie rondom woningverduurzaming. Op basis van deze aanvullende kwalitatieve gegevens heeft de jury de finalisten geselecteerd. De jury van de SEH Duurzaamheidsaward bestond uit Ron Dukers (voorzitter SEH en voorzitter van de jury), Carla Muters (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Eva Braas (Directie Wonen, ministerie van BZK) en Dirk Brounen (Professor of Real Estate Economics, Universiteit Tilburg).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.