Pilot Univé flexibele AOV zzp’ers

0

Univé Noord-Nederland en Univé Zuid-Holland zijn een pilot gestart met een flexibele inkomensverzekering voor alle zzp’ers tot 45 jaar.

Volgens de verzekeraar heeft Ruim twee derde van de zzp’ers geen vangnet bij ziekte of ongevallen. Bestaande inkomensverzekeringen zijn te ingewikkeld en te duur voor ze. Joost Heideman, CEO bij Coöperatie Univé: “Wij trekken zich dat aan en ontwikkelden daarom samen met zzp’ers een flexibele inkomensverzekering voor alle zzp’ers tot 45 jaar. Dus ook voor bouwvakkers, zorgverleners en anderen ‘zware’ beroepen.”

Twee jaar

Uit nieuwe cijfers van Univé blijkt dat 93% van de zzp’ers in deze leeftijdsgroep binnen twee jaar weer beter is na ziekte of ongeval. Heideman: “De verzekering biedt daarom twee jaar een uitkering bij ziekte en ongevallen. Ook is deze verzekering bedoeld als je vanaf 45% ziek bent verklaard. Zo wordt de grootste groep ondernemers geholpen aan een vrijwillig vangnet voor als ze het echt nodig hebben.”

Vanaf 25 euro

Er is al een dekking vanaf 25 euro per maand, stapsgewijs aan te passen met 25 euro tot maximaal 150 euro per maand. Heideman: “Voor dat bedrag wordt er 2000 euro bruto uitgekeerd per maand. De premie is fiscaal aftrekbaar. Ook is er voor alle klanten preventieadvies en hulp bij re-integratie.”

Er werd onderzoek gedaan en op verschillende manieren reactie gevraagd van circa 300 zzp’ers. “Voor wie wel een verzekering wil, bleek de ‘pijn’ voor ongeveer twee derde te zitten bij prijs en complexiteit van het huidige aanbod. De gezondheidscheck is daarom sterk vereenvoudigd. De verzekering is gelijk voor alle beroepen. Vanwege de eenvoud is er geen advies nodig en er zijn daarom ook geen advieskosten”, aldus Heideman.

Bewust gekozen

Er is bewust gekozen voor een leeftijd tot 45 jaar om de pilot te testen. Heideman: “Het is de groep die vaak nog startend is als ondernemer en minder mogelijkheden heeft om een alternatieve inkomstenbron te organiseren bij ziekte en ongevallen zoals een spaarpot. Mocht er vanuit de pilot blijken dat er veel animo is onder een oudere leeftijdscategorie, dan bekijken we of we de doelgroep kunnen uitbreiden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.