Pilot hypotheek zonder werkgeversverklaring succesvol

1

De pilot Handig! waarbij consumenten een digitaal document van het UWV aanleveren met  loongegevens in plaats van de traditionele werkgeversverklaring, heeft deze week de 500 ste hypotheekaanvraag zonder werkgeversverklaring opgeleverd.

Project Handig! is een samenwerking tussen HDN, WEW, UWV en Vereniging Eigen Huis en met de hypotheekverstrekkers Florius, ABN AMRO, ING en Rabobank. Aan de advieskant is De Hypotheker betrokken en bestaat de totale groep intermediairs uit zo’n 150 kantoren. Adviseur Ricardo Droog van ING leverde deze week de 500ste hypotheekaanvraag aan zonder werkgeversverklaring.

In de pilot Handig! downloaden consumenten in plaats van de werkgeversverklaring een digitaal document met loongegevens via mijnuwv.nl. Dit document, met gevalideerde brondata, leveren zij bij hun adviseur aan voor de hypotheekaanvraag. Door deze manier van werken kiest de consument zelf of het document van UWV wordt gebruikt of niet.

Bredere doelgroep

Steeds meer consumenten komen in aanmerking voor een aanvraag zonder werkgeversverklaring. Konden eerst alleen mensen met een vast dienstverband van meer dan twee jaar meedoen, inmiddels is dat verruimd naar iedereen die werkzaam is in loondienst inclusief flexwerkers. “En we kijken hoe we dit nog verder kunnen oprekken zodat zeker 60% van de huizenkopers gebruik kan maken van het UWV document,” aldus Reinier van de Heijden, directeur HDN.

Foto: Renata Frantal tekende de 500ste Handig! Hypotheekaanvraag. Manager Ab van der Woude (links) en adviseur Ricardo Droog (rechts) feliciteren haar met de aankoop van haar eerste woning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.