Pieter van der Gaag voorzitter pensioenconvenant

0

Pieter van der Gaag (foto, door Anita Neve) volgt Femke de Vries op als voorzitter van het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen. In het convenant werken pensioenfondsen, de Pensioenfederatie, ngo’s, vakbonden en de overheid samen om inzicht te krijgen in internationale investeringsketens en misstanden aan te pakken die milieu en samenleving raken.

Van der Gaag heeft onder meer managementfuncties heeft bekleed bij bedrijven en organisaties als de Nederlandse Financierings-maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), de Natural Capital Coalition, de International Union for Conservation of Nature, ANPED – Northern Alliance for Sustainability en Triodos Investment Management. Hij is nu actief met een eigen consultancy op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken, lid van het Urgenda Platform en directeur van de Ecosystem Restoration Camps Foundation.

Echt duurzame economie

“Het beleggingsbeleid van de pensioenfondsen speelt een belangrijke en zichtbare rol in de transitie naar een echt duurzame economie. Een economie waarin de zorg voor het klimaat, biodiversiteit, armoedebestrijding en mensenrechten vanzelfsprekend zijn. Samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden zie ik als de sleutel in die transitie. Als voorzitter zet ik mij hier vol overtuiging voor in”, zegt Van der Gaag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.