PGGM richt APF Volo pensioen op

0

PGGM richt een algemeen pensioenfonds (APF) op, genaamd Volo pensioen. Het is een onafhankelijke stichting met een professioneel bestuur waarbij vermogensbeheer en pensioenbeheer worden uitbesteed aan PGGM.

Erik Goris (foto), directeur strategische pensioenontwikkeling: “Volo voorziet pensioenfondsen en werkgevers van een toekomstbestendige pensioenoplossing met schaalvoordelen, minder kosten en bestuurlijke lasten. Voor deelnemers biedt Volo een duurzame pensioenvoorziening, waarbij het maximale uit het collectieve karakter wordt gehaald. Het biedt de flexibiliteit om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in pensioenproducten en een verder liberaliserende pensioenmarkt. Ook voor kleinere pensioenfondsen is dit APF een passende en efficiënte oplossing voor de toekomst.”

Actief bijdragen

Jeroen de Munnik, chief institutional business, stelt dat het pensioenfonds bewust het initiatief heeft genomen voor het starten van een APF: “Hiermee wil PGGM actief bijdragen aan het verder ontwikkelen van een gezonde pensioensector. De uitbestedingsrelatie met PGGM maakt onder andere dat Volo meelift op de grote volumes van de vermogensbeheerder en op de kwaliteit op het gebied van administratie en communicatie.”

De stichting  heeft eerder dit jaar een vergunningaanvraag voor een APF ingediend bij DNB. De marktintroductie van Volo pensioen is dus nog onder voorbehoud van het verkrijgen van de aangevraagde vergunning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.