PFZW verhoogt in 2024 pensioenen met 4,8%

0

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft besloten met ingang van 1 januari 2024 de pensioenen met 4,8% te verhogen.

Dit geldt voor iedereen die bij PFZW pensioen opbouwt of ontvangt. De pensioenpremie, die werkgevers samen met werknemers betalen, blijft volgend jaar met 25,8% gelijk. PFZW-bestuurslid Ilse van der Weiden: “Onze deelnemers ervaren inmiddels langdurig hoge prijzen voor boodschappen en andere levensbehoeften. We weten dat veel mensen in de sector zorg en welzijn serieuze financiële problemen hebben. Hier hebben we nadrukkelijk rekening mee gehouden bij onze afweging rond de verhoging van pensioenen. Gepensioneerden zien de verhoging meteen terug in hun portemonnee. Maar ook bij iedereen die werkt, telt deze verhoging mee in de opbouw van hun pensioen. Voor werkgevers geldt dat zij baat hebben bij een stabiele premie. We zijn blij dat we daarom de premie gelijk kunnen houden in 2024.”

Invloed van rekenmethode CBS

Het CBS heeft in juni een aanpassing doorgevoerd om de berekening van de consumentenprijsindex (CPI) zuiverder te bepalen. De scherpe schommelingen in de CPI werden veroorzaakt door sterk bewegende energieprijzen. Deze zijn door de nieuwe methode van het CBS opgevangen door met de gemiddelde tarieven van energiecontracten te werken in plaats van alleen met nieuwe contracttarieven. Van der Weiden: “Daarom heeft PFZW de technische aanpassing van de methode niet alleen voor 2023, maar ook voor 2022 toegepast. Daarmee komt onze indexatie hoger uit dan als we waren uitgegaan van de aanpassing met ingang van 2023”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.