Petra van Holst algemeen directeur ZN

0

Petra van Holst-Wormser wordt per 1 april algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Samen met de huidige waarnemend algemeen directeur Marianne Lensink (directeur Zorg) vormt zij vanaf die datum de directie van ZN.

Van Holst werkt sinds 1989 in uiteenlopende managementfuncties bij ASR. Sinds maart 2011 is zij hier directeur Ziektekosten. Vanuit deze functie is zij sinds 1 januari 2015 lid van het bestuur van ZN. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Multizorg.

Voorzitter André Rouvoet van ZN zegt het bijzonder te vinden dat iemand vanuit het bestuur in deze functie is benoemd. “Ik ben blij dat we een algemeen directeur krijgen met een zo brede en langjarige ervaring op het gebied van verzekeringen en zorgverzekeringen. Het afgelopen jaar heb ik gezien hoe betrokken Petra is bij de ontwikkelingen in de zorg en in het zorgstelsel en ik heb hoge verwachtingen van haar inzet en inbreng daarbij, zeker ook in de verbinding en samenwerking met andere partijen in de zorg.”

Petra van Holst: “Mijn hart ligt bij de zorg en ik wil graag een bijdrage leveren aan de dialoog die zorgverzekeraars dagelijks voeren met verzekerden, zorgverleners, de politiek en andere belanghebbenden. Ik ben ervan overtuigd dat ik bruggen kan bouwen tussen de verschillende stakeholders en een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de zorg, in het bijzonder de rol die zorgverzekeraars daarbij spelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.