Petra Jansen op de Haar verlaat a.s.r.

0

Petra Jansen op de Haar heeft besloten om per 1 juli haar functie van directeur Bank, Hypotheken en Innovatie & Digitaal bij a.s.r. neer te leggen. Het is haar ambitie om na deze intensieve periode bij a.s.r. verder te groeien op het gebied van leiderschap in organisaties.

In de afgelopen vier jaar begeleidde Petra Jansen op de Haar verschillende veranderingen zoals de splitsing van Bank en Hypotheken, de overname van de bankactiviteiten door Achmea en de samenwerkingsovereenkomst met Van Lanschot Kempen voor de beleggingsdienstverlening van a.s.r. bank. Vorig jaar kreeg zij ook de verantwoordelijkheid voor de bestuursportefeuille Innovatie & Digitaal.

Petra Jansen op de Haar: “De bankactiviteiten zijn grotendeels afgerond, de afdeling Hypotheken boekt mooie resultaten en de afdeling Innovatie & Digitaal komt nu in een volgende fase. Een goed moment om te gaan. Na deze intensieve periode ga ik mij rustig oriënteren op een vervolgstap.” a.s.r. heeft voor tijdelijke vervanging gezorgd en gebruikt aankomende tijd voor het zoeken naar vaste opvolging.

Kritisch over rentekorting energielabel-A

Eind vorig jaar liet Petra Jansen op de Haar zich in een gesprek met InFinance negatief uit over de rentekorting die hier en daar wordt gegeven bij hypotheken voor woningen met energielabel-A. Een dergelijke korting draagt volgens haar niets bij aan de verduurzaming. “In feite beloon je daarmee alleen maar bepaalde segmenten op de woningmarkt. Ik zie dat meer als een rentekorting op nieuwbouw die we nog kennen van de nieuwbouwstunters eind jaren negentig. Gebruik die korting beter om de verduurzaming aan te jagen, zou ik zeggen. Uitzondering hierop vind ik overigens Triodos die dit vanuit een missie doet. Bij a.s.r. kiezen we liever voor de klant met een G-label om daar samen een A-label van te maken. Daarmee draag je pas echt bij aan het energieneutraal maken van de woningmarkt.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.