Petitie naar minister

0

Minister Dijsselbloem heeft maandag uit handen van Adfiz-voorzitter Loek Hermans een petitie met bijna 10.000 handtekeningen tegen het verplichte PE- en inhaalexamen in ontvangst mogen nemen.

Hij deed dit mede namens OvFD, CFD, NVGA en NVF. Uit het grote aantal ondertekeningen blijkt de brede steun voor een studiepuntensysteem zoals dat in andere branches gebruikelijk is. Partijen zijn blij met de vele ondertekeningen en de constatering dat praktisch alle ondernemingen achter de petitie staan.

De wens is dat klanten altijd een vakbekwame adviseur krijgen.  Dit wordt alleen bereikt als het vakbekwaamheidsstelsel goed aansluit op de beroepspraktijk. ‘’We hebben de minister nogmaals gevraagd om te kijken naar het voorstel dat hiervoor door de branche is gedaan. Dat voorstel houdt onder meer in dat er één verplicht (inhaal)programma op adviesvaardigheden en integriteit moet worden bijgewoond om de aansluiting bij de nieuwe vakbekwaamheidseisen te realiseren.  Voor permanente educatie is het voorstel te komen tot een studiepuntensysteem. Dit is een rechtvaardige PE-regeling zoals die ook in andere kennisintensieve beroepen geldt”, zegt Adfiz.

Eind mei overhandigden de branchepartijen aan de vaste commissie voor Financiën haar contra-expertise rapporten en consultatiereactie. Naar aanleiding van dit overleg wordt nu met diverse Kamerleden gesproken over de alternatieve voorstellen van de branche. ‘’Daarin is ons aangegeven dat het onderwerp aan de orde zal komen tijdens de volgende vergadering van de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.