Peter Verleun verantwoordelijk voor funding Munt

0

Peter Verleun (47) wordt verantwoordelijk voor Institutional Sales bij Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO). In die rol zal hij voornamelijk met internationale beleggers het gesprek aangaan om via het label Munt Hypotheken investeringen te doen in Nederlandse woninghypotheken.

DMFCO heeft in samenwerking met Nederlandse pensioenfondsen een model ontwikkeld voor woninghypotheekfinanciering, waarbij beleggers zonder tussenkomst van een bank investeren in hypotheken. Verleun: “Die investeringen zijn een alternatief voor staatsobligaties, maar met een hoger rendement. Institutionele beleggers hebben daar veel behoefte aan. Dat het model werkt, is door de Nederlandse pensioenfondsen bewezen en dit trekt de aandacht van internationale institutionele beleggers.” Als asset manager is DMFCO in vier jaar tijd vanuit het niets gegroeid naar 13 miljard euro AUM (Assets Under Management).

Ervaring

Verleun heeft eerst voor Robeco en later voor Delta Lloyd/Cyrte Investments jarenlang institutionele investeerders in de Londense City geworven voor beleggingen in Nederlandse fondsen. De afgelopen jaren werkte hij als sales- en marketingconsultant voor verschillende internationale vermogensbeheerders.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.