Peter Drion wint Hudig-Langeveldt Prijs 2024

0

Peter Drion heeft de elfde editie van de Hudig-Langeveldt Prijs gewonnen. Hij ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

De Hudig-Langeveldt Stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. De stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep, inmiddels Aon Nederland. De Stichting reikt een prijs van 10.000 euro periodiek uit aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Hudig-Langeveldt Prijs op het hoofdkantoor van Aon in Rotterdam werd verzorgd door Leonique van Houwelingen (CEO Aon), Deirdre Veltman (Aon) en Mop van Tiggele-van der Velde (hoogleraar Verzekeringsrecht, links op de foto). Drion hield zelf een voordracht getiteld ‘De broze relatie tussen rechter en verzekeraar’. Hij besprak hierin hoe ommezwaaien van de rechterlijke macht het verzekeraars in het verleden erg lastig hebben gemaakt. Drion zegt over het ontvangen van de prijs: “Het kwam voor mij volslagen onverwacht. Ik ben vaker bij de uitreiking aanwezig geweest, maar had in mijn stoutste dromen niet verwacht dat ik zelf nog eens de winnaar zou zijn. Ik ben er ontzettend blij mee.”

Combinatie

Voorzitter Rolf van der Wal van de Hudig-Langeveldt stichting: “Peter Drion heeft zijn carrière altijd weten te combineren met het schrijven van betekenisvolle, wetenschappelijke publicaties. Het bestuur van de stichting heeft grote waardering voor de combinatie van praktijk en wetenschap die in zijn publicaties samenkomen. Daarmee heeft hij het wetenschappelijk debat verder gebracht, wat een van de doelstellingen van onze stichting is.”

Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht

Drion is zijn gehele werkzame leven actief geweest als advocaat op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Na zijn studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) was hij tot 2011 actief bij Houthoff, daarna tot 2022 bij Van Traa advocaten. Hij heeft zijn carrière als advocaat gecombineerd met veelbetekenende (juridische) nevenfuncties. Hij was onder meer deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten, arbiter bij het Nederlandse Arbitrage Instituut (NAI), raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag en voorzitter van het Tuchtcollege van het Nederlands Instituut Voor Register Experts (NIVRE).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.