Peter Borgdorff voorzitter RvC Lifetri

0

Peter Borgdorff is per 25 augustus 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri. Hij is de opvolger van Herman van Hemsbergen.

Borgdorff was van 2007 tot 2020 directeur vanPensioenfonds Zorg en Welzijn, het op één na grootste pensioenfonds van Nederland. In deze periode was hij ook voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Kas Bank. Eerder was hij directeur van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen. Naast voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri is Borgdorff voorzitter van de pensioenadviesraad van Caceis Nederland, voorzitter van Anbo, lid van de Raad van Toezicht van Nibud, lid van de Raad van Toezicht van Bartiméus en executive lecturer en moderator aan Nyenrode Business Universiteit.

Ambities

CEO Philippe Wits: “De benoeming van Peter Borgdorff sluit aan op de ambities van Lifetri in het pensioendomein. Het Nederlandse pensioenstelsel staat aan de vooravond van een grote transitie. Mede daardoor neemt de behoefte aan garanties op de bij pensioenfondsen opgebouwde aanspraken enorm toe. Wij bieden pensioenfondsen oplossingen waarbij deelnemers een gegarandeerd pensioen ontvangen, indien gewenst aangevuld met een eveneens gegarandeerde bescherming tegen inflatie in de vorm van indexatie.”

Pensioenfondsen

Borgdorff: “Na een werkzaam leven in de wereld van sociale partners, pensioenfondsen en ngo’s is het voor mij een mooie uitdaging om die ervaring in te zetten bij een verzekeraar met grote ambities in de Nederlandse pensioenmarkt. Als voorzitter zie ik onze Raad van Commissarissen niet alleen als toezichthouder, maar ook als belangrijke sparringpartner voor het bestuur. De aanstaande pensioenhervorming is de grootste die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Pensioenfondsbesturen staan daarin voor belangrijke afwegingen. Eén daarvan is de mate van zekerheid die zij hun deelnemers willen bieden. Lifetri biedt grote en kleine pensioenfondsen maatwerkarrangementen om die zekerheid te kunnen bieden. Ik denk dat dit in de komende jaren in een grote behoefte zal voorzien en ik ben blij daar ook persoonlijk een bijdrage aan te mogen leveren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.