Peter Blom legt functie DNB neer vanwege Triodos-verleden

0

Peter Blom heeft besloten om zijn werkzaamheden als commissaris van De Nederlandsche Bank (DNB) definitief neer te leggen. De aanleiding is het onduidelijke verloop van mogelijke procedures tegen Triodos Bank, waarvan Blom tot 2021 de topman was.

Tijdens zijn tijd als bestuursvoorzitter van Triodos werd de handel in Triodos-certificaten bevroren. Certificaathouders liepen daardoor tegen grote verliezen aan. Nadat Blom in september 2021 aantrad als commissaris bij DNB, vroegen boze certificaathouders aan de Ondernemerskamer om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen besloot Blom in november 2022 om zijn werkzaamheden bij DNB tijdelijk neer te leggen.

Omdat de mogelijkheid van juridische procedures aanhoudt en de doorlooptijd daarvan ongewis is, vindt Blom het inmiddels onwenselijk om zijn RvC-lidmaatschap als niet-actief lid voort te zetten. Daarom heeft hij definitief de knoop doorgehakt.

“Het is met pijn in het hart dat ik deze functie neerleg”, aldus Blom in een verklaring. “Ik heb in de relatief korte tijd dat ik commissaris was met veel plezier mijn rol vervuld en hopelijk een zinvolle bijdrage kunnen leveren.”

DNB respecteert de beslissing van Blom en dankt hem voor zijn ‘constructieve bijdrage tijdens zijn lidmaatschap’. De raad van commissarissen zal zich de komende periode buigen over zijn opvolging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.