Persoonlijk advies niet per definitie toekomstbestendig

0

“Je hoort veel mensen roepen dat een persoonlijk advies altijd belangrijk zal blijven. Dat vind ik wat te gemakkelijk gedacht”, zegt Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) in een gesprek met InFinance. “Een adviseur moet daarvoor meer vertrouwen genieten dan bijvoorbeeld een chatbox.”

Voor partijen die nu nog aan de zijlijn staan en zich sceptisch blijven opstellen ten opzichte van de fintech ontwikkelingen, heeft Van Nieuwenhuizen een duidelijke boodschap. Zit je aan de tafel waar het gebeurt of sta je op de menukaart waaruit de mensen aan diezelfde tafel een keuze maken?

Mis de afslag niet

Daarmee wil ze duidelijk maken dat de wereld om ons heen razendsnel doorgaat. Ook als we zelf stilstaan of wanneer we twijfelen aan de impact van nieuwe ontwikkelingen op onze dagelijkse business. Met afwachten of twijfel zou je weleens een belangrijke afslag kunnen missen. “Je hoort veel mensen roepen dat een persoonlijk advies altijd belangrijk zal blijven. Dat vind ik wat te gemakkelijk gedacht. Vertrouwen is cruciaal. Alleen als de adviseur meer vertrouwen geniet dan bijvoorbeeld een chatbox, is er sprake van toegevoegde waarde voor de consument.”

Europa gaat voortgang beïnvloeden

Van Nieuwenhuizen is onder andere rapporteur op FinTech. Dat behelst alles wat te maken heeft met technologische innovatie binnen de financiële sector. Van Nieuwenhuizen wil bestaande Europese regelgeving proberen zodanig aan te passen dat fintech wordt gefaciliteerd, in plaats van gefrustreerd. Eind mei – vooralsnog zelfs tijdens HypoVak – wordt in de plenaire vergadering van het Europees Parlement over de aanbevelingen die Van Nieuwenhuizen in haar initiatiefrapport heeft gedaan gestemd.

Lees het hele gesprek met Cora van Nieuwenhuizen nu al gratis online.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.