PEP-controle wordt onderdeel CIS dienstverlening

0

Deze zomer zal de dienstverlening van CIS worden uitgebreid met de mogelijkheid ook Politically Exposed Persons (PEP’s) te controleren. CIS sluit een contract met ProManIt Europe bv, vertegenwoordiger van Info4C in Nederland. CIS zegt hiermee invulling te geven aan de wens van verzekeraars en volmachten alle wettelijk verplichte controles via de CIS dienstverlening aan te bieden.

Onder PEP’s worden personen verstaan, die een prominente politieke functie bekleden of hebben bekleed, en de directe familieleden of naaste geassocieerden van deze personen. In het geval dat de cliënt of de UBO (‘ultimate beneficial owner’ of uiteindelijk belanghebbende) een PEP is, dienen verscherpte cliëntenonderzoeksmaatregelen te worden getroffen.

Verplicht

Verzekeraars en volmachten die onder Wwft toezicht vallen(Leven/Pensioenen) zijn verplicht deze controle uit te voeren. CIS heeft onderzocht op welke wijze zij haar deelnemers het best kan ondersteunen bij dit proces. In samenspraak is gekozen voor de PEP lijst zoals geleverd door ProManIt. De PEP lijst wordt in het derde kwartaal van 2021 onderdeel van de CIS dienst Compliancy Check. Deze dienst wordt al vele jaren door verzekeraars en volmachten ingezet om sanctielijsten te controleren in verband met naleving van de Sanctiewetgeving. CIS-deelnemers kunnen straks zelf beslissen of ze de PEP-lijst onderdeel willen laten uitmaken van hun controles.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.