Pensioenverplichtingen Henkel naar Nationale-Nederlanden

0

Nationale-Nederlanden neemt de pensioenverplichtingen en bezittingen over van Stichting Pensioenfonds Henkel Nederland. Deze overeenkomst heeft betrekking op circa 750 deelnemers, (oud)-werknemers, van Henkel. Het over te dragen pensioenvermogen van deze ‘buy-out’ bedraagt circa 125 miljoen euro.

Vanaf 1 juli 2021 neemt NN de pensioenverplichtingen over en ontvangen de deelnemers een levenslang gegarandeerd pensioen. Daarnaast krijgen zij op 1 juli 2021 een éénmalige inhaalindexatie en vanaf 1 januari 2022 ook een gegarandeerde jaarlijkse indexatie. Het voornemen is dat de volledige collectieve waardeoverdracht per 1 november 2021 plaatsvindt, na goedkeuring van DNB. Stichting Pensioenfonds Henkel Nederland wordt vervolgens geliquideerd. Het pensioenfondsbestuur werd bij de selectie voor de toekomstige uitvoerder bijgestaan door adviseur Willis Towers Watson. AZL zal het volledige transitieproces en de liquidatie van het pensioenfonds begeleiden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.