Pensioenkeuzes maken met NN

0

Nationale-Nederlanden presenteert de Pensioenhulp en Pensioencoach. De online tools bieden online hulp aan iedereen die tien jaar of minder voor zijn pensioendatum zit. In deze periode moet men bijvoorbeeld beslissen: pensioen aankopen of doorbeleggen na pensioendatum.

Volgens Arthur van der Wal, directeur Nationale-Nederlanden Pensioen is de gemiddelde waarde van het pensioen van een modaal inkomen in Nederland hoger dan de gemiddelde waarde van een hypotheek. “Genoeg reden dus om tijdig bezig te gaan met het inkomen voor later en keuzes te maken die aansluiten bij de behoeften en de eigen persoonlijke situatie.”

Pensioenhulp

De Pensioen Hulp helpt de werknemer hierbij met bijvoorbeeld een stappenplan om overzicht in de verschillende pensioenpotjes te krijgen. Mensen krijgen tevens op basis van hun leeftijd informatie, afgestemd op hun situatie. De dienstverlening is gratis voor klanten en niet-klanten.

Pensioen Coach

Voor deelnemers die op de pensioendatum nog een pensioen moet aankopen, is er de Pensioen Coach. Voor alle pensioenregelingen die de verzekeraar voert, neemt de pensioen coach in het laatste jaar proactief contact op en geeft uitleg over de te nemen stappen en inzicht in de keuzes voor het pensioen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.