Pensioengeldpot geen groot goed bij verzekeraars

0

Verzekeraars zitten niet te wachten op de opgebouwde geldpot van pensioenfondsen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Financiële Telegraaf. Uit cijfers van De Nederlandsche Bank bleek dat 67% van de 169 fondsen die zichzelf in de periode 2010 tot en met 2012 hebben opgeheven, overging naar een verzekeraar.

De rest koos voor een ander, vaak groter, pensioenfonds.Voor de kredietcrisis waren er nog zes grote verzekeraars actief op deze markt, maar Nationale Nederlanden en ASR hebben zich zo goed als teruggetrokken. Daarnaast worden Achmea en Zwitserleven weggeconcurreerd door de nog twee overgebleven partijen, Delta Lloyd en Aegon. “De pensioendeelnemer betaalt de prijs.” Een groeiende groep kleinere pensioenfondsen, vaak verbonden aan een specifieke onderneming, ziet vandaag de dag veel in een overstap naar een verzekeraar. De eisen aan bestuurders worden immers steeds strenger, kleine fondsen missen de voordelen van schaalgrootte en verkeren bovendien vaak in financieel zwaar weer. In verband met dat laatste is het pluspunt van een verzekeraar dat de uitkering daar gegarandeerd is. Verzekeraars mogen, in tegenstelling tot de fondsen, de oude dag van klanten niet (tussentijds) verlagen als er een financieel tekort dreigt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.