‘Pensioenfondsen zijn hard bezig met implementeren doelen IMVB-convenant’

0

De derde voortgangsrapportage over het IMVB-convenant, gebaseerd op de gegevens tot 30 juni 2022, laat zien hoeveel pensioenfondsen voldoen aan de vier algehele KPI’s (kritieke prestatie indicatoren) over beleid, uitbesteding, monitoring van uitbesteding en rapportage en transparantie.

Pas als een pensioenfonds 100% scoort op elke onderliggende subindicatoren van een KPI, voldoet het fonds ook aan de algehele bovenliggende KPI. Omdat veel fondsen aan bepaalde subindicatoren nog niet 100% voldoen, zijn niet alle KPI’s gehaald. Desondanks is er na de eerdere oproep van de Monitoringcommissie om vaart te maken, zeker een versnelling te zien. De intervisiebijeenkomsten en het verder uitgebreide instrumentarium hebben daarbij een rol gespeeld.

SFDR

Ger Jaarsma (foto), voorzitter van de Pensioenfederatie: “Zelfs nu er veel gevraagd wordt van pensioenfondsen vanwege de implementatie van de Europese wetgeving SFDR – en natuurlijk de voorbereidingen op het nieuwe stelsel – zie ik dat ze er hard bezig zijn met het implementeren van alle doelen uit het IMVB-convenant.” In het volgende en laatste rapport eind 2023 zal duidelijk worden hoe het staat met het behalen van de doelstellingen binnen de convenantsperiode die liep tot eind 2022.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.