Pensioenfondsen veroveren DC-markt

0

Traditionele pensioenverzekeraars die een DC-regeling aanbieden, krijgen de komende vijf jaar te maken met flinke concurrentie van pensioenfondsen. Aon Hewitt becijferde dat het marktaandeel van verzekeraars in de DC-markt zal afnemen van 71% naar 53%.

Volgens Aon Hewitt denkt ruim een vijfde van de werkgevers (21%) zijn DC-regeling binnen vijf jaar onder te brengen bij een pensioenfonds. Op dit moment is dat nog slechts 6%. Dat blijkt uit onderzoek van de pensioenadviseur onder meer dan honderd Nederlandse bedrijven en multinationals. In tegenstelling tot het marktaandeel van verzekeraars in de DC-markt, verwacht Aon dat het marktaandeel van premiepensioeninstellingen (PPI) ongeveer stabiel blijft.

Wet verbeterde premieregeling

De per 1 september van kracht geworden Wet verbeterde premieregeling geeft werknemers meer keuzemogelijkheden ten aanzien van hun DC-regeling. Hierdoor zal het aantal regelingen volgens Aon Hewitt de komende vijf jaar minimaal verdubbelen. “Op dit moment heeft 94% van de werkgevers zijn DC-regeling ondergebracht bij een verzekeraar of PPI. Slechts 6% van de DC-regelingen wordt op dit moment uitgevoerd door een pensioenfonds. Nieuwe marktpartijen, zoals Algemene Pensioenfondsen (APF) en Europese pensioenfondsen (IORP), zullen binnen vijf jaar echter een marktaandeel opbouwen van bijna 20%.”

Het Aon-rapport is op te vragen door een mail te sturen naar rfm-secretariaat@aonhewitt.com

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.