‘Pensioenfondsen moeten beleggen in aandelen’

0

Pensioenfondsen zien het beleggen op lange termijn steeds meer als een noodzakelijkheid om voldoende rendement te halen.

Aandelen genieten daarbij de voorkeur. Dit gaat ten koste van risico-averse korte termijnstrategieën. Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Amundi in samenwerking met het Britse onderzoeksbureau Create Research onder Europese pensioenfondsen.

Van de respondenten stelt 44% dat de rol van langetermijnbeleggen zal toenemen: slechts 8% verwacht een omgekeerde ontwikkeling. Een meerderheid van 60% is van mening dat minder transacties binnen de portefeuille tot betere rendementen leidt.

Aandelen

Obligaties verliezen aan populariteit, ten gunste van vooral aandelen (62% van de respondenten ziet dit als de beste beleggingscategorie voor de komende drie jaar) maar ook ‘alternative credit’ (zoals bedrijfsleningen) en vastgoedleningen.

Binnen aandelen genieten fondsen met een stevige marktpositie, een sterk merk en hoge dividenden de voorkeur: deze trend wordt wel de ‘bondification’ van aandelen genoemd. Ook beleggen op basis van ESG-factoren (environment, social and governance) is bezig aan een opmars: 61% van de pensioenfondsen zegt dit de komende drie jaar op te voeren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.