Pensioenfonds Scildon naar Centraal Beheer APF

0

Stichting Pensioenfonds Scildon wil haar verplichtingen en vermogen van circa 60 miljoen euro per 1 oktober 2019 overdragen aan Centraal Beheer APF. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring getekend. Het gaat om de opgebouwde aanspraken van circa 440 deelnemers.

Volgens Gonny Dunnink, voorzitter van Pensioenfonds Scildon, is uit onderzoek gebleken dat de huidige uitvoeringsvorm onvoldoende toekomstbestendig is. Zowel vanuit uitvoeringseisen als vanuit kostenaspect.

Standaardkring

Pensioenfonds Scildon heeft de intentie om de opgebouwde aanspraken en het vermogen onder te brengen in de standaardkring ‘Stabiliteit’ van Centraal Beheer APF. De pensioenregeling voor de actieve deelnemers wordt aangepast naar een beschikbare premieregeling. De directie van Scildon wil de uitvoering hiervan onderbrengen in het eigen product ‘Prisma Pensioen’. Dit is een pensioenregeling op basis van beleggen, die het mogelijk maakt het pensioen te laten aansluiten op de individuele wensen van de werknemers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.