Pensioenfonds Detailhandel indexeert

0

Na een indexatie in 2019 van 0,1% verhoogt Pensioenfonds Detailhandel dit jaar opnieuw de pensioenen, nu met 0,5%. De dekkingsgraad stond eind december 2021 op 114,5%. Het pensioenfonds heeft ruim 310.000 actieve deelnemers, 31.000 werkgevers en 135.000 gepensioneerden.

Om een gedeeltelijke indexatie te mogen doorvoeren, is een beleidsdekkingsgraad van 110% of hoger vereist. Voorzitter André Snellen is blij dat Pensioenfonds Detailhandel – ondanks de lage rente – bovengemiddelde resultaten heeft weten te boeken. “Wij streven naar een zo goed mogelijk pensioen voor onze deelnemers. Zij moeten de zekerheid hebben dat er scherp op hun pensioen wordt gelet en het geld verstandig wordt beheerd. Zo dekken wij zoveel mogelijk risico’s af en je hoeft geen wiskundige te zijn om ons beleggingsbeleid te begrijpen. Dat is de kracht. Hierdoor zijn we in staat om mooie resultaten te boeken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.