Pensioenfonds Detailhandel gaat verder met verduurzamen beleggingsportefeuille

0

Pensioenfonds Detailhandel lanceert samen met indexprovider FTSE Russell en vermogensbeheerder BlackRock haar derde duurzaamheidsbenchmark. Het gaat om een index voor de creditportefeuille met een waarde van 3 miljard euro. Volgens het pensioenfonds is deze FTSE Euro Credit SDG-Aligned Index een van de eersten in zijn soort.

De nieuwe index is ontworpen om een brede publieke benchmark voor obligaties in te richten volgens de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. In 2019 en 2020 presenteerde het fonds met dezelfde partners een index voor de aandelen in ontwikkelde en opkomende markten, portefeuilles van nu ruim 11 miljard euro. Bijna de helft van het belegd vermogen van Pensioenfonds Detailhandel is nu in lijn met de SDG’s.

Draagvlak

Henk van der Kolk, voorzitter van Pensioenfonds Detailhandel: “Wij streven naar een goed pensioen voor onze 1,2 miljoen deelnemers en we zijn ervan overtuigd dat verantwoord beleggen ook op langere termijn waarde creëert. Het fonds stimuleert bedrijven waarin het investeert verantwoord om te gaan met medewerkers, de maatschappij en het milieu. Draagvlak voor het verduurzamen van de beleggingsportefeuilles is groot, blijkt uit een recent onderzoek van Universiteit Maastricht onder de deelnemers van ons fonds. We zijn er nog lang niet, maar dit is een heel mooie stap: Bijna de helft van onze beleggingsportefeuille is nu in lijn met de SDG’s.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.