Pensioenfederatie wil bestuurlijke ruimte bij Wtp

0

DNB heeft enkele beleidslijnen in verband met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in concept voorgelegd ter consultatie. De Pensioenfederatie heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hierop te reageren.

Bij de beoordeling van deze conceptbeleidsuitingen heeft de Pensioenfederatie vooral gekeken naar de impact op de uitvoering (complexiteit, kosten) en op de ruimte die pensioenfondsen houden om daadwerkelijk te kunnen besturen. “Het is belangrijk dat DNB goed toezicht houdt op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel en daar duidelijke voorwaarden aan stelt. Dat draagt bij aan het vertrouwen in de transitie. Tegelijkertijd is het goed om de pensioenfondsbesturen voldoende ruimte te laten om besluiten te nemen die voor hun specifieke deelnemersgroep de beste zijn. Ook is het belangrijk dat in het proces duidelijke beslismomenten worden vastgesteld, zodat voldoende tijd overblijft voor een zorgvuldige transitie”, aldus de Pensioenfederatie.

Rapportagedruk

“Met het oog op rapportagedruk zou DNB niet om méér onderbouwing moeten vragen dan volgens de wet nodig is voor een goede afweging.” In de consultatiereactie doet de Pensioenfederatie enkele voorstellen voor een goede balans tussen voldoende ruimte voor pensioenfondsbesturen en voldoende mogelijkheden om goed toezicht te kunnen houden op de transitie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.