Pensioen zorgt voor onrust op werkvloer

1

Veel werknemers maken zich zorgen over hun financiële situatie na pensionering, maar slechts 14% heeft zich naar aanleiding van het pensioenakkoord daarin verdiept. Driekwart van de werknemers staat wel open voor een periodiek pensioenadvies van een pensioenexpert via de werkgever, mits dat gratis is.

Dat blijkt uit een onderzoek van FFP, uitgevoerd door Nibud, onder meer dan 1.000 werknemers van 25 jaar tot AOW-leeftijd. De presentatie vandaag valt samen met World Financial Planning Day, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de toegevoegde waarde van financiële planning.

De respondenten geven aan vertrouwen te hebben in drie partijen: het pensioenfonds, een financieel adviseur / planner en de werkgever. Van den Aker: “Als die partijen hun krachten bundelen, kunnen zij een belangrijke spil vormen in goede voorlichting en advies over het pensioen. Werkgevers zouden een gratis periodiek pensioenadvies kunnen opnemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zou zelfs de werkgever een voordeel kunnen geven op de competitieve arbeidsmarkt. FFP zal hierover de komende tijd ook voorlichting geven aan werkgevers.”

Pensioenakkoord

Verreweg de meeste werknemers (87%) hebben van het voorlopige pensioenakkoord gehoord maar het is vooral de aanpassing van de AOW-leeftijd die men heeft onthouden. Dat de opbouw van pensioen verandert en persoonlijker wordt, is veel minder bekend.

FFP-voorzitter Rob van den Aker: “De maatregelen in het voorlopige pensioenakkoord zijn veel breder gericht dan de AOW-leeftijd en dreigende korting op pensioenen waar de media momenteel op focust. Mensen zullen meer dan nu zelf beslissingen moeten nemen die belangrijk zijn voor hun financiële toekomst. Dit onderzoek laat zien dat de meeste werknemers dat nu niet doen en dat vijf op de zes werknemers het pensioen ingewikkeld vinden. Er ligt een rol weggelegd voor de overheid, maar ook werkgevers kunnen samen met een financieel planner een belangrijke bijdrage leveren. Werknemers hebben veel vertrouwen in de kennis van hun werkgever met betrekking tot pensioenen, zo blijkt ook uit ons onderzoek.”

Moeilijk en ingewikkeld

Een ruime meerderheid van werknemers (60%) vertrouwt erop dat het pensioen in zijn huidige vorm goed geregeld is door de werkgever. Het onderzoek laat tevens zien dat de aankomende veranderingen op pensioengebied ook voor onrust zorgen. Zo’n 80% van de werknemers verwacht hierdoor minder of hetzelfde pensioen te ontvangen; 69% van hen maakt zich zorgen over een lager pensioen. Zelf iets aan het pensioen doen, vindt een groot deel (48%) van de werknemers moeilijk en ingewikkeld. Ook zijn relatief veel werknemers (42%) bang om foute keuzes te maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

  • Ronnie Tempel

    Prachtig deze hele discussie, maar er is ook nog steeds een grote groep mensen in loondienst, en met name notabene in de financiele sector die helemaal geen enkel pensioen opbouwt bij hun werkgever, deze mensen zouden dat dan zelf moeten regelen, ware het niet dat dan meestal de salarissen daar geen ruimte voor geven, ga eerst eens werkgevers verplichten als een goed werkgever iets te regelen voor hun eigen waardevolle werknemers. En als dat dan goed geregeld kan worden is een pensioenakkoord ook voor deze groep een zinnige oplossing