Pensioen na overlijden

0

Tijdens het maandelijkse PensioenMomentje van Zwitserleven staat op 4 december het thema ‘pensioen na overlijden’ centraal.      

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “Wat veel mensen niet weten is dat er in een mensenleven acht beslissende momenten zijn die een grote invloed hebben op het inkomen voor later: eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan. Op zulke momenten is het verstandig om na te denken over later. Veel mensen laten dit achterwege en zijn daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst.”

Deze maand wordt dus pensioen na overlijden toegelicht op het hoofdkantoor in Amstelveen. Visser: “Het dagelijks leven weer oppakken na het overlijden van een partner, valt niet mee. Het is dan prettig als er financieel niks verandert. Dat is vaak echter niet het geval. Nabestaanden zijn soms genoodzaakt om na het overlijden van een partner te verhuizen of hun overige uitgavepatroon drastisch te veranderen. Met een goed pensioen voorkomt u dit en laat u uw nabestaanden financieel onbezorgd achter.”

Adviseur

“Zwitserleven geeft informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij door naar de onafhankelijke adviseur”, zegt Visser.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.