Penni.io en FRISS associate partners van het Verbond

0

Penni.io en FRISS zijn associate partners van het Verbond van Verzekeraars geworden. Volgens het Verbond zijn deze InsurTech associate partners geen verzekeraar, maar bieden ze diensten aan die interessant zijn voor de branche.

Enkele maanden geleden verwelkomde het Verbond al zijn eerste associate partnerships: bijBouwe Hypotheken, Merius Hypotheken en Tulp Hypotheken; drie hypotheekverstrekkende regiepartijen.

Penni.io

Penni.io is gespecialiseerd in embedded insurance. Dit is een manier van het online aanbieden van verzekeringen, ingebouwd in een bestaand product of dienst om zo de verzekering gemakkelijker, relevanter en persoonlijker te maken. Denk aan een creditcard of een reisverzekering.

Friss

Friss is gespecialiseerd in het geautomatiseerd opsporen van fraude en bijkomende risico’s voor schadeverzekeringsmaatschappijen over de hele wereld. Het bedrijf ontwikkelt door AI aangestuurde opsporingsoplossingen voor acceptatie, claims en speciale onderzoekseenheden. Friss-oplossingen dragen volgens het Verbond bij tot een daling van het loss ratio, maken winstgevende groei van de portefeuille mogelijk en verbeteren de klantervaring.

Open platform

In 2019 heeft het Verbond de koers ingezet om zich als branchevereniging te verbreden naar een open platform. Een platform dat verzekeraars, stakeholders en organisaties van binnen en buiten de sector met elkaar verbindt. “Gezamenlijk willen we meerwaarde creëren voor klanten, van elkaar leren en antwoorden bedenken op uitdagende vraagstukken die ons allemaal raken. Denk aan brancheverbreding, technologische ontwikkelingen, veranderend klantgedrag en duurzaamheid”, zegt het Verbond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.