Peer-to-peer financiering voor zakelijke hypotheken

0

De bankencrisis van 2008 heeft het voor ondernemers aanzienlijk lastiger gemaakt om een zakelijke hypotheek af te sluiten. Dat inspireerde ondernemer Maarten Rövekamp om peer-to-peer financiering aan te bieden. De ene ondernemer investeert geld en krijgt rendement. De andere ondernemer betaalt rente en krijgt een hypotheek.

Het bleek een gouden formule die resulteerde in het succesvolle bedrijf Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Een formule waarvan ook hypotheekadviseurs kunnen profiteren. René Teuwen, zelf een ondernemende en inspirerende interim manager met specialisatie marketing & communicatie, sprak hierover voor InFinance met Maarten Rövekamp.

Vraag en aanbod samenbrengen

Mogelijk Vastgoedfinancieringen is in 2016 opgericht door drie ondernemers: Maarten Rövekamp, Pablo de Loor en Annemieke Schoonderwoerd. Zij signaleerden een groeiende behoefte aan alternatieve vastgoedfinanciering onder ondernemers. Daarnaast zagen ze de wens van investeerders om op een veilige manier geld te laten renderen. Mogelijk liet ondernemers en investeerders vervolgens op haar platform samenkomen en bood daarmee ‘peer-to-peer’ financiering. Een alternatieve financieringsvorm waar geen bank meer aan te pas komt.

Groeiende adviesmarkt

De helft van de zakelijke peer-to-peer hypotheken van Mogelijk worden inmiddels door hypotheekadviseurs afgesloten. Hypotheekadviseurs brengen immers hun eigen adviesfee bij de klant in rekening. Een peer-to-peer hypotheek kost de ondernemer gemiddeld weliswaar iets meer. Maar hij krijgt daarvoor snelheid en flexibiliteit terug. En een hypotheek! Want of de bank überhaupt wil financieren, is ook in de huidige markt nog steeds de vraag.

Lees het hele gesprek over de peer-to-peer financiering van Mogelijk gratis in de nieuwe InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.