PE-examens per 1 april 2019

0

Met ingang van 1 april 2019 worden behalve de initiële en PE-examens, ook de eind- en toetstermen aangepast. Vanaf die datum vervalt onder andere de beroepskwalificatie ‘Adviseur’ bij de module Basis. Dit betekent dat de beroepskwalificatie Adviseur Basis verdwijnt.

Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2019’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen. In de samenstellingsdocumenten die op de webisie van CDFD te raadplegen zijn, vindt u per examen onder andere de ontwikkelingen en toetstermen die in het examen worden bevraagd en de toetsmatrijs.

Onder andere de advisering met betrekking tot het onderwerp doorbeleggen bij expiratie-uitkeringen wordt ondergebracht bij de module Pensioen, en onder de module hypothecair krediet vallen straks ook de eind- en toetstermen consumptief krediet. Deze laatste twee aanpassingen hebben gevolgen voor de eind- en/of toetstermen van de modules Vermogen, Pensioen en Hypothecair krediet. Kredietverzekeringen worden per 1 april 2019 ondergebracht in de Vrijstellingsregeling Wft.

Adviseur Basis

Met het vervallen van de beroepskwalificatie ‘Adviseur’ bij de module Basis vervalt ook het PE-examen Adviseur Basis. De ontwikkelingen die betrekking hebben op de module Basis blijven wel een onderdeel van de andere PE-examens (uitgezonderd de module Zorgverzekeringen). Een klantmedewerker zonder beroepskwalificatie wordt in de examens klantmedewerker Basis genoemd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.