Pauline van Esterik lid bestuur Kifid

0

Pauline van Esterik-Plasmeijer is per 1 december 2017 benoemd tot lid van het bestuur van het financiële klachteninstituut Kifid.

Zij vervult de vacature die is ontstaan door het vertrek van Jan Maarten Slagter wegens het bereiken van de maximale bestuurderstermijn. De overige leden van het bestuur zijn Ralph Pans (voorzitter) en Wop de Lange.

Van Esterik haar eigen adviespraktijk voor managementadvies en interim-management en is bestuursvoorzitter van Stichting Mijn Geld en Zo. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Ervaring

Pauline van Esterik heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, vooral vanuit het perspectief van de consument. Zij was onder meer Chief Commercial Officer bij Achmea en Senior Vice President New Growth Markets bij ABN Amro. Sinds 2013 heeft zij een eigen adviespraktijk voor management- en interim-advies, Van Esterik & Company. Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het vertrouwen in financiële dienstverleners. Zij studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam op consumentengedrag in de financiële sector.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.