Pauline Derkman nieuwe CEO Scildon

0

Pauline Derkman is per 1 september 2023 de nieuwe CEO van Scildon. Zij volgt in die functie Gert Jan Fritzsche op. Naast de CEO bestaat het managementteam van de levensverzekeringsmaatschappij uit CFRO René Tuitert, directeur particulier Ingrid Oudhuis en directeur pensioen Matthijs Vernooij.

Pauline Derkman komt van Aegon waar zij sinds mei 2022 directeur Workplace Solutions was. Daarvoor was Derkman directeur Leven en Pensioen bij ASR, waar zij in 2012 startte als Chief Operational Officer Bancair voor de afdelingen Sparen, Beleggen en Hypotheken. Vanaf 2014 heeft ze diverse leidinggevende posities binnen het levenbedrijf vervuld, waarbij zij onder meer verantwoordelijk was voor de integratie van Generali Leven, VVAA Leven en Loyalis. Voor haar overstap naar ASR werkte Derkman bij ING, waar zij diverse staf- en managementfuncties vervulde. Als CEO van Scildon gaat Derkman zich focussen op de verdere groei van het bedrijf.

Gert Jan Fritzsche

Gert Jan Fritzsche kondigde eerder dit jaar zijn vertrek aan bij Scildon. Hij volgde begin april 2017 Pieter Glas op als CEO van het toen nog Legal & General Nederland. Onder de nieuwe naam Scildon is de verzekeraar sinds 5 april 2017 onderdeel van de Engelse financieel dienstverlener Chesnara, met vestigingen in Engeland, Nederland en Zweden. Fritzsche was voor zijn overstap naar Scildon CEO van Waard Groep, sinds 2015 een dochter van Chesnara. Fritzsche heeft een lange ervaring in de verzekeringsbranche en heeft eerder onder andere bij Reaal en Proteq gewerkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.