Paul de Vries (kadaster): ‘Oudere met koopwoning rekent zich te rijk’

0

In InFinance een interview met Paul de Vries. De woningmarktexpert van het Kadaster constateert in een voorlopige marktanalyse een trend die kansen biedt voor klantbeheer. Ouderen met een koopwoning kunnen zich namelijk te rijk rekenen als het gaat om de waarde van hun woning.

In de nieuwe editie van InFinance die eind juni bij de abonnees in de brievenbus viel, laat Paul de Vries zijn licht schijnen op de woning- en hypotheekmarkt. Dat die alle kanten opgaan, kan niemand zijn ontgaan. Regelmatig moeten onderzoekers, economen en woningmarktexperts hun vooruitzichten bijstellen. Zo ook Paul de Vries. De kans is volgens hem groot dat de hypotheekrentes ver voor het einde van het jaar de top bereiken en dat de rente daarna weer kan afvlakken en later ook gaat dalen. Dat is eerder dan hij dit voorjaar had ingeschat toen hij nog uitging van een kantelpunt begin 2024.

Sentiment en emotie bepalen de woningmarkt en volgens De Vries verklaart die emotie zelfs de helft van de prijsontwikkeling. En die woningprijzen gaan nog wel even verder zakken is de algemene gedachte. Op dit moment plukken we nog even de zure vruchten van een veranderende woningmarkt, maar het zoet komt eerder dan verwacht al in het tweede kwartaal van dit jaar.

Lees hier gratis en zonder inlog het interview met woningmarktexpert Paul de Vries in InFinance Magazine.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.