Passend AOV-advies met iAOV-vergelijker

0

De iAOV-vergelijker van Meetingpoint stelt adviseurs in staat om naast het vergelijken van actuele premies en productvoorwaarden zónder waardeoordeel, ook complete adviesdossiers op te bouwen en sneller het inventarisatie- en vergelijkingsproces te doorlopen.

Er kan vooralsnog gekozen worden uit zes aanbieders van individuele arbeidsongeschiktheidsproducten: Movir, Amersfoortse, Delta Lloyd, Avéro, Interpolis. Deze zomer sluit ook Generali zich aan. Daarmee heeft de adviseur volgens Meetingpoint met de iAOV-vergelijker toegang tot zo’n 70% van het totaal aan aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Maatwerk AOV-advies

De mogelijkheid om met de iAOV-vergelijker ook complete adviesdossiers op te bouwen en sneller het inventarisatie- en vergelijkingsproces te doorlopen, moet het huidige arbeidsintensieve en kostbare adviestraject makkelijker én goedkoper maken. Reinier van der Heijden, directeur Meetingpoint: “Essentieel onderdeel in de vergelijker is behoud van gegevens; eenmaal ingevuld in het digitale klantprofiel blijven ze behouden en kunnen worden hergebruikt. Met een volledig klantprofiel is de financieel adviseur beter in staat maatwerk AOV-advies te geven volgens de eisen van AFM. Daarnaast hebben we het hele proces geoptimaliseerd wat financieel adviseurs helpt bij het efficiënter vergelijken, offreren, aanvragen en afsluiten.”

Inventarisatiemodel Adfiz

Het inventarisatiemodel van Adfiz, dat gebaseerd is op de wettelijke eisen voor passend AOV-advies, diende als basis voor het digitale inventarisatieformulier in de iAOV-vergelijker.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.